Välkommen till Wikan Personal

Wikan Nyheter

Wikan Personal finns idag på 15 orter runt om i landet. Tillsammans bildar vi en stor koncern med ett gemensamt mål - att samtliga kunder och medarbetare skall känna sig trygga och betrakta Wikan Personal som det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget. Vi är stolta över vårt arbete och vill att ni ska kunna ta del av våra tankar, förändringar, idéer och nyheter.

Nedan finner du uppdateringar i form av tips, trix, artiklar och intervjuer av oss, eller med oss på Wikan Personal.

Grattis alla nyblivna studenter! 

 

Dags att ta steget ut i arbetslivet? Välkommen att kontakta oss! Här på vår hemsida under rubriken för arbetssökande kan du enkelt söka efter lediga jobb och filtrera på ort och yrkeskategori. 

Vårt samarbete med WTJ AB

Veronika Larsson arbetar med ansvar för produktionspersonalen på WTJ AB - en totalleverantör med fokus på stora stålkonstruktioner. Veronika och WTJ AB är en av våra kunder i Bollnäs och vi har pratat lite närmare med henne om vårt samarbete.
 
Berätta om ert samarbete med Wikan Personal.
- Wikan har hjälpt oss med både rekrytering och inhyrning av verkstadspersonal till produktionen. Det har varit utgångspunkten i vårt samarbete, som pågått i ett år ungefär. Behovet av personal har varierat under året och just nu har vi bemanning från Wikan i alla delar av verkstaden - plåt, svetsverkstad och godsavdelningen.
 
Vad värdesätter ni hos ett bemanningsföretag och tycker ni att Wikan lever upp till detta?
- Jag värdesätter dels det kontaktnät som Wikan har, de hittar personer som vi inte hade hittat på egen hand. Sedan uppskattar jag även kompetensen i rekryteringsarbetet där Wikan hittar bra personer med rätt kompetens och rätt inställning. Tiden det tar, från att vi har ett behov till där är en person på plats, det är också något som fungerar väldigt bra i vårt samarbete. Vi har inte alltid så lång framförhållning och då hjälper Wikan oss.
 
Skulle ni rekommendera Wikan till någon annan?
- Ja, absolut. Vi har ett bra samarbete och jag har även sett att Wikan har ett bra samarbete med den personal de hyr ut. En gång i veckan träffar representanter från Wikan personalen. Det är skönt att vi båda har kontakt med den inhyrde, då vi har ett delat ansvar.
 
Berätta mer om era egna framtidsplaner.
- Vi har absolut tilltro till framtiden. Vi hoppas och tror på tillväxt. Just nu växer vi på allt vi håller på med, och då behöver vi också bra personal.

Tips inför anställningsintervju

 

Vad bör man tänka på inför och under en anställningsintervju?
Vår konsultchef Tomas Nilsson ger dig sina bästa tips!
 
- Läs in dig på den aktuella jobbannonsen och vad som efterfrågas i form av kunskap och personliga egenskaper för att kunna lyfta fram dina fördelar och vad just du kommer att kunna tillföra verksamheten.
 
- Bekanta dig med företagets webbsida.
 
- Intervjun är en chans för dig att ta reda på mer om tjänsten och visa rekryteraren varför du är rätt för den. Förbered frågor som du vill ställa till rekryteraren, och förbered dig på de frågor som rekryteraren kan komma att ställa till dig.
 
- Våga vara dig själv, en inbjudan till en intervju är ett bevis på att just du är intressant för tjänsten!

Möt vår konsult Mahdi Dawood

 

Du arbetar som svetsare, berätta mer om ditt jobb!
-Jag jobbar som svetsare på ett företag som heter WTJ AB. Vi jobbar steg för steg och kvalitet är jätteviktigt för oss. Vi arbetar med många olika maskiner - svetsmaskin och rondell, gas, robotsvetsning, för att nämna några. När man ska börja jobba måste man registrera sig på en dator för att de ska veta hur mycket tid det tar på ett jobb.
 
Vad tycker du om Wikan Personal som arbetsgivare?
- Jag tycker om Wikan Personal - de är jättesnälla. De har hjälpt mig mycket och jag har fått jobb. Jag är väldigt nöjd över att Wikan Personal är min arbetsgivare. I framtiden vill jag gärna fortsätta jobba med Wikan.
 
Vad är dina tips till unga som söker arbete just nu?
- Jag tycker att ungdomar bör få sin examen och på jakt efter arbete bör de försöka. De måste ta reda på vad de är intresserade av. Jag önskar dem framgång och hoppas att de får ut det mesta. De måste leta efter jobb på nätet och på Arbetsförmedlingens platsbanken.
 
Kommer du jobba i sommar?
- Ja, jag jobbar i sommar. Från och med vecka 28 jobbar vi på ett företag i Sandvik. Det finns många olika jobb inom montage eller som svetsare. Vi jobbar inte bara, det är väldigt bra stämning mellan oss alla.

Årets företagare i Kristianstad 2020!

Fantastiskt roligt att vi fått det hedersamma priset som Årets företagare i Kristianstad. I Kristianstad finns vårt huvudkontor och det var också här i staden och i Tomelilla som företaget startades för snart 10 år sedan.

Nedan följer juryns motivering:
Företaget grundades i maj 2011 med en vision om att vara det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget.
Verksamheten har från start expanderat till att 2019 omfatta en koncern med 10 bolag, kontor i bl.a Kristianstad Stockholm mfl.
Verksamhet bygger på att finnas nära till hands för att alltid tillgodose bra service både för kunder och anställda.
Lokalt fokus är en självklar komponent, vilket tillför ökad sysselsättning i de orter som verksamheten finns.

Om att bygga verksamheten på laget

De senaste åren har vi i rekryteringsbranschen sett en tydlig trend i vad medarbetare värdesätter högst hos sina arbetsgivare. Från att anställningstrygghet och hög lön legat i topp värdesätts nu i större utsträckning en trivsam arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och ett gott samarbete med kollegor. Då trivs vi på jobbet och blir mer engagerade vilket, såklart, ger positiva effekter för våra arbetsgivare. Det är inte rocket science, jag tror vi alla känner igen ett sammansvetsat och engagerat team när vi stöter på det (eller ännu bättre – när vi får ingå i ett!).

Läs mer

Tidrapportera Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår